Как да победим влагата и мухъла по стените още преди да са се появили ?

Кондензът е често срещан проблем в много домове. Влажните петна не само оставят неприятни петна по таваните и стените, но кондензът благоприятства образуването на мухъл и плесен. Отделно от естетическа гледна точка, тези гъбички могат да причинят дихателни възпаления и алергии.

Кондензът може да се победи още в зародиш, когато ремонтирате своето жилище, чрез висококачествени материали за боядисване.
Добрата шпакловка пък е от изключително важно значение за доброто и равномерно покритие на боята.
Ако наистина искате да се преборите с проблема е най-добре да се доверите на опитни майстори и специалисти, защото
тънкостите са много.

Какво причинява конденз по вътрешните стени?

  • Ако има голяма температурна разлика отвън към вътрешността на дома ви и ви липсва изолация, това може да доведе до
    капене на стени от конденз.Всъщност може да не капе, може просто да откриете, че стената ви е влажна. И при двата сценария, ако не вземете мерки може да доведе до лоши новини.

Това се наблюдава най-често през зимните месеци, когато навън е много студено, така че правите вътрешността много топла.
През лятото домът ви може да е около 22-23 градуса, докато външната температура е 30 градуса. През зимата къщата ви ще бъде
малко по-топла около 25-26 градуса, но външната температура е по-близо до 2-3 градуса. Тази силна разлика в температурата е
причината да е по-често през зимата.

  • Точката на овлажняване, когато ще се образува кондензът, винаги е от топлата страна на конструкцията.Кондензът в ъгъла на стаята е още по-забележим, защото там обикновено липсва изолация най-много. Ако имате дом, който е бил изолиран с фибростъкло, когато е бил ремонтиран, изпълнителят вероятно просто е избутал материала в ъглите, за да се опита да го направи подходящ.

Проблемът тук е, че сте останали без изолационно покритие, а фибростъклото не създава въздушно уплътнение. Студеният въздух ще преминава през ъглите и фибростъкло. Ще премине към стената и ще се срещне с този топъл въздух във вътрешността. След това точката на овлажняване се формира от вътрешната страна на стената.

  • В екстремни случаи сме имали клиенти, които са ни се обаждали, защото кондензът, който се е образувал, всъщност е замръзнал.През летните месеци може да го забележите повече, защото ще видите, че спорите на плесента започват да проникват близо до
    пода и в ъглите. Начинът ви на живот в действителност може да влоши това, особено ако взимате дълги,
    горещи душове, без да работи вентилаторът на банята.

Ето защо обработката на стените ви с висококачествена материали и антикондензна боя е от съществено значение.

Има много видове антикондензни бои и ние от Боядисване Бургас сме запознати с всички техники за изполването им. Една от тях е боята против мухъл на ДИОСТОП, с която често работим при ремонтирането на доста от жилищата. Тя има специфични свойства като алкалната и устойчивост е много голяма и е почти невъзможно да се люспи.

Друг добър продукт е от този род е и Антибактериалната боя против влага на WEBER.

За повече информация, може да се консултирате с нас. С радост ще ви дадем нужната информация, за да запазите своя дом
максимално чист и удобен.
В нашата Галерия, може да разгледате снимков материал от процесите за борба с мухъла при ремонт.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *